Trendrapport: Barrièrevrije badkamers

Kennismaken of een vrijblijvende offerte voor
een klus of verbouwing aanvragen?​

barrierevrije-badkamers

 

De douche die naadloos overgaat in de badkamer, zonder douchebak en zonder drempel: het is iets wat we steeds vaker zien in de moderne badkamer. Barrièrevrije badkamers zijn volop in opkomst en populair onder jong én oud.

Een gevoel van luxe Een barrièrevrije badkamer geeft een gevoel van ruimte en luxe. Steeds meer leveranciers spelen in op deze trend en voegen barrièrevrije inloopdouches aan hun assortiment toe. De mogelijkheden zijn inmiddels dan ook eindeloos. Van een kleine landelijke inloopdouche tot een grote minimalistische variant; voor iedere badkamer is een passende oplossing te verkrijgen.

Comfort voor later Barrièrevrije badkamers bieden niet alléén een gevoel van luxe en ruimte. Het creëren van open, vrije ruimtes maakt een badkamer makkelijker toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Barrièrevrij renoveren wordt dan ook steeds populairder: het maakt dat de badkamer een prettige, comfortabele plek wordt voor nu, maar ook voor later.

Vergroot de veiligheid Uit gegevens van Veiligheid.nl blijkt dat de badkamer, na de trap, de plek in huis is waar de meeste ongevallen gebeuren. Met name 55-plussers belanden relatief vaak op de Spoedeisende Hulp na een val in de badkamer. Barrièrevrije inloopdouches verkleinen de kans op ongelukken. Ook voor gezinnen met jonge kinderen maakt een barrièrevrije inloopdouche de badkamer kindvriendelijker.

Onderhoudsvriendelijk Naast hun uiterlijk en comfort bieden barrièrevrije badkamers nóg een belangrijk voordeel. Door het gladde oppervlak en het ontbreken van randjes, kieren en hoekjes zijn barrièrevrije badkamers ook makkelijker schoon te maken.